Ammattiliittojen toiminta talteen – myös ja erityisesti korona-ajalta

24.4.2020

Tehy ry:n kampanjaesitteitä vuosilta 1992 ja 2002 terveydenhuoltoon kohdistuvia leikkauksia vastaan ja laadukkaan hoidon puolesta.
Tehy ry:n kampanjaesitteitä vuosilta 1992 ja 2002 terveydenhuoltoon kohdistuvia leikkauksia vastaan ja laadukkaan hoidon puolesta.

Toivomme, että ammattijärjestöt kiinnittäisivät erityistä huomiota siihen, että niiden poikkeusajan toiminta saadaan dokumentoitua jälkipolvia varten.

Korona mullistaa työelämää ja valaisee ammattiliittojen yhteiskunnallista merkitystä erityisellä tavalla. Liitot ovat muun muassa ohjeistaneet virusepidemian vuoksi lomautettuja ja etätyössä olevia toimihenkilöitä sekä puolustaneet kriittisillä aloilla työskentelevien jäsentensä etuja.

Toivomme, että ammattijärjestöt kiinnittäisivät erityistä huomiota siihen, että myös niiden poikkeusajan toiminta saadaan dokumentoitua jälkipolvia varten. Yhteiskunnallisilta poikkeusajoilta pyritään yleisesti ottaen Kansallisarkiston linjausten mukaisesti säilyttämään erityisen laajasti asiakirja-aineistoa tulevaisuudessa tapahtuvaa tutkimusta varten. Koronaepidemian aikaiseen toimintaan liittyvät toimihenkilöammattijärjestöjen tuottamat asiakirjat, kuten verkkosivujen sisällöt, jäsenille lähetetyt ohjeet ja tiedotteet sekä kirjeenvaihto kriisiaikana ovat kulttuuriperinnöllisesti arvokasta aineistoa, jota mielellään otamme Toimihenkilöarkistoon pysyvää säilyttämistä ja tulevaa tutkimusta varten.