Koulutus ja konsultointi

Koulutus

Toimihenkilöarkisto järjestää arkistokoulutusta akavalaisille, STTK:laisille ja muille järjestöille. Arkistosta voi tilata myös omia lyhyitä koulutustilaisuuksia. Niiden sisällöt suunnitellaan tilaajan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Kuluista sovitaan erikseen asiakkaan kanssa.

Toimihenkilöarkisto pitää nelituntisia arkistoinnin peruskursseja yhteistyössä TJS Opintokeskuksen kanssa. Kurssit on tarkoitettu akavalaisten ja STTK:laisten järjestöjen toimi- ja luottamushenkilöille. Ne ovat hyödyksi kaikille, jotka tuottavat asiakirjoja, haluavat pitää tiedot löydettävissä, vastaavat arkistosta tai hoitavat arkistoa.

Kouluttajina toimivat asiakirjahallinnon ja arkistoalan ammattilaiset Toimihenkilöarkistosta. Kursseilla käsitellään mm. sitä, mikä on järjestön arkisto, miten se muodostuu, mitä asiakirjoja säilytetään ja mitä voi heittää pois, materiaalien arkistokelpoisuutta ja sitä, miten asiakirjat säilytetään. Kurssien tiedot ja ilmoittautumislomake ovat TJS-opintokeskuksen kotisivuilla.

Konsultointi

Toimihenkilöarkisto neuvoo ja opastaa toimihenkilöjärjestöjä arkistoaineistojen hoidossa, järjestämisessä ja säilyttämisessä ja asiakirjahallinnan suunnittelussa.

Koulutus ja konsultointi ovat maksullisia, ks hinnasto. Lisätietoja antaa Toimihenkilöarkiston henkilökunta.

Toimihenkilöarkisto ja sen henkilökunta eivät ole vastuussa antamiensa neuvojen, ohjeiden ja palveluiden mahdollisesta käytöstä seuraamuksineen.

Kuvituskuva: paperipinot.