Kokoelmat

 

Asiakirjakokoelmat

 

Toimihenkilöarkistossa on yli tuhannen järjestön ja muun arkistonmuodostajan asiakirjat, yhteensä noin 2700 hyllymetriä. Suurin osa on toimihenkilöalojen palkansaajajärjestöjen arkistoja. Arkistot sisältävät pääasiallisesti pöytäkirjoja ja kirjeenvaihtoa. Vanhimmat asiakirjat ovat  Suomen Kirjaltajain apuyhdistyksen luettelot 1860-luvulta, uusimmat asiakirjat ovat 2010-luvulta.

 

Valokuvat

 

Arkistoihin sisältyy myös satojatuhansia valokuvia. Puolet kuva-aineistostamme on paperivedoksia, puolet negatiiveja ja dioja. Kuvien aiheina ovat usein kokoukset, koulutustilaisuudet ja seminaarit, juhlat, järjestöjen toimihenkilöt, hallitukset, valtuustot ja liittokokoukset, virkistystilaisuudet sekä toimihenkilöammatit ja työympäristöt. Valokuvista ei ole olemassa omaa luetteloa. Kuva-aineistot sisältyvät arkistoluetteloihin, ja ne on kuvailtu vain yleisellä tasolla.

Osa valokuvista on saatavilla digitaalisessa muodossa sähköisessä arkistossamme. KARK-kuvatietokannassa on lisäksi 111 Toimihenkilöarkiston kokoelmiin sisältyvää valokuvaa. Lue lisää täältä: http://www.yksityisetkeskusarkistot.fi/kark/