Saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 26.10.2020. 

   Viimeksi päivitetty: 9.3.2021.

Tämä seloste koskee verkkosivuja: www.th-arkisto.fi (th-arkisto.fi).

Verkkosivut on julkaistu alkuperäisessä muodossaan 9.11.2012.Verkkosivujen saavutettavuuden tila

Verkkosivujen saavutettavuus perustuu itsearvioon ja ilmaisilla testausohjelmilla suoritettuihin tarkastuksiin. Toimihenkilöarkiston verkkosivujen sisältö täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset.


Ei-saavutettava sisältö

Verkkosivustoihin linkitetty aineistojen hakupalvelu ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen.

Verkkosivuille linkittyvä Sähköinen arkisto eli YKSA4 aineistojen hallintajärjestelmä sisältää ei-saavutettavia ominaisuuksia. Nämä ominaisuudet on tuotettu osin ennen 23.9.2019.

Verkkosisällöissämme on myös joitakin sisältöjä, joiden saavutettavuus ei kuulu lainsäädännön piiriin. Verkkosivuilla ja Sähköisessä arkistossa on kulttuuriperintökokoelmien teosten ilmentymiä, joita ei voida muuttaa saavutettavuusvaatimukset täyttävään muotoon. Lisäksi sivuilla voi olla myös muita sisältöjä, liitetiedostoja, lomakkeita ja linkkejä, jotka eivät täytä kaikkia saavutettavuusvaatimuksia.


Kohtuuton rasite

Verkkopalveluja on tehty noin 20 vuotta omin pienin resurssein, ja suurimmaksi osaksi ne on rakennettu ennen tietoa digipalvelulain vaatimuksista. Tarvittaessa esimerkiksi tutkija- ja tietopalvelupyyntöjä voidaan toteuttaa asiakkaan toivomuksesta puhelimitse, sähköpostitse tai muutoin paremmin saavutettavassa muodossa.

Pyrimme jatkuvasti parantamaan saavutettavuutta verkkosivustollamme ja sähköisissä palveluissa.


Saavutettavuuspalaute ja yhteystiedot

Mikäli huomasit saavutettavuuspuutteen verkkopalvelussamme, niin kerro siitä meille. Teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi. Otamme saavutettavuuspalautetta vastaan osoitteeseen tha(at)th-arkisto.fi tai puhelimitse 040 689 6329.

Ellet saa tyydyttävää vastausta palautteeseesi, ota yhteys valvontaviranomaiseen.

Jos huomaat sivustolla saavutettavuuspuutteita, anna ensin palautetta sivuston ylläpitäjälle eli Toimihenkilöarkistolle. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto, Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

Verkkosivut: www.saavutettavuusvaatimukset.fi

Sähköposti: saavutettavuus(at)avi.fi

Puhelin (vaihde): 0295 016 000