Akavan arkisto järjestetty tutkimuskuntoon

1.11.2021

Korkeakoulutettujen keskusjärjestö Akava ry:n laaja ja monipuolinen arkisto on järjestetty ja luetteloitu tutkimuskuntoon Toimihenkilöarkistossa. Arkisto sisältää noin 125 hyllymetriä keskusjärjestön asiakirjoja vuosilta 1950–2010. Se tarjoaa moniulotteisen katsauksen Akavan toimintaan perustamisesta lähtien, mutta myös laajemmin suomalaisen työmarkkina- ja neuvottelujärjestelmän kehitykseen ja 1900-luvun jälkipuoliskon yhteiskuntapoliittisiin muutoksiin. Arkisto muodostaa mielenkiintoisen lähdeaineiston esimerkiksi suomalaisen työmarkkinatoiminnan vaiheista, palkansaajakeskusjärjestöjen yhteistyöstä, akavalaisen järjestökentän kehityksestä tai Akavan kansainvälisistä suhteista kiinnostuneelle tutkijalle.

Tarkempia tietoja Akava ry:n vaiheista ja arkiston sisällöstä sekä ohjeita arkiston käyttöön löydät sähköisestä arkistostamme

Akavan arkiston yhteydessä Toimihenkilöarkistoon on luovutettu pohjoismaisten akateemisten keskusjärjestöjen yhteistyöelimen Nordiska Akademikerrådetin alkuperäisarkisto, joka on myös luetteloitu ja tutkijoiden käytettävissä Toimihenkilöarkistossa.