Teleliiton (Lennätinvirkamiesliiton) aineistoja digitoitu

2.6.2021

Vuonna 1917 perustetun Suomen Lennätinvirkamiesliiton pöytäkirjoihin vuosilta 1917-1951 ja toimintakertomuksiin vuosilta 1917-1975 voi nyt käydä tutustumassa vapaasti netissä. Löydät Teleliiton arkiston sähköisestä palvelustamme Yksasta täältä.

Suomen Lennätinvirkamiesliitto, vuodesta 1967 alkaen Teleliitto, toimi vuosina 1917-1978, kunnes se yhdistyi Teletekniset Hallintovirkailijat TEKLINTO ry:n kanssa Telehenkilöstöliitto THL ry:ksi.

Liitto pyrki etenkin alkuvuosinaan edistämään lennätinvirkamiesten työoloja ja erityisesti kohentamaan alhaisia palkkoja. Liitto julkaisi alkuvuosista lähtien Lennättäjä-nimistä lehteä ja järjesti jäsenille erilaista virkistys- ja yhteistoimintaa, kuten sähkötyskilpailuja, ja osti vuonna 1955 Kuhmoisissa sijaitsevan Lehdesmäki-nimisen tilan lennätinvirkamiesten lomakodiksi.

Liiton vuosikertomuksista ja pöytäkirjoista löytyy kiehtovia aikalaiskuvauksia virkamiesten työoloista ja poliittisesta ilmapiiristä läpi Suomen sotavuosien.

Pikalinkit digitoituun aineistoon:

Saat asiakirjat esiin oikealla näkyvää Lataa-kuvaketta klikkaamalla, jolloin tiedosto aukeaa uuteen selainikkunaan.

Muihin Teleliiton asiakirjoihin ja lukuisten muiden arkistonmuodostajien mielenkiintoisiin aineistoihin saa tulla tutustumaan Toimihenkilöarkistoon!