Suomen Rikospoliisiliiton aineisto järjestetty tutkimuskuntoon

28.2.2019

Toimihenkilöarkiston poliisitoimintaan liittyvä ja käytettävyydeltään erinomainen aineisto on saanut tärkeän lisän Suomen Rikospoliisiliitto ry:n järjestämisen valmistuttua. Liiton aineistoa on arkistoitu yhteensä 6,06 hyllymetriä.

Suomen Rikospoliisiliitto ry:n aineisto osoittautui varsin monipuoliseksi ja hyvin säilytetyksi. Pöytäkirjoissa puutteita esiintyy vain vähän. Hallituksen ja vuosikokousten lisäksi pöytäkirjoja on säilynyt kattavasti esimerkiksi työvaliokunnan ja liittovaltuuston toiminnasta. Kotimainen kirjeenvaihto kattaa kaikkiaan 16 koteloa, joista suurin osa on lähteneitä kirjeitä. Kirjeenvaihto sisältää myös esimerkiksi ministeriöistä saapunutta aineistoa.  H-sarjassa voi tutustua muun muassa NKU:n (Nordisk Kriminalpoliti Union) toimintaan sekä oikeudenkäyntiasiakirjoihin (rajoitettu käytettävyys). M-sarja sisältää matka- ja opintopäiväraporttien lisäksi erilaisia selvityksiä, kyselyitä sekä tutkimuksia sekä rikospoliisien toiminnasta että poliisiorganisaation kehityksestä yleisemminkin.

 

Aineiston käyttörajoitukset koskevat henkilöluetteloita (sarja Ba) sekä oikeudenkäyntiasiakirjoja (sarja He). Tutkimusluvan kyseisiin aineistoihin voi myöntää arkistonjohtaja Arto Alajoutsijärvi.

 

Aineistoon voi tutustua tarkemmin oheisesta linkistä:

https://yksa.darchive.fi/YKSA3/public/archive/THA/Archive.action?resource.uri=https://yksa.mikkeliamk.fi/resources/recordsCreator/132559492522800/YAM100201&ref=results&prevSearch=1